dinsdag 10 juli 2018

Nieuwe algemeen-overste gekozen door priesterbroederschap Sint Petrus

Het algemeen kapittel van de priesterbroederschap Sint Petrus, dat van 3 tot en met 18 juli 2018 wordt gehouden in het seminarie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe in Denton, Nebraska, Verenigde Staten, heeft pater Andrzej Komorowski gekozen tot nieuwe algemeen-overste voor een periode van zes jaar. De pauselijke commissie Ecclesia Dei is daarover onmiddellijk geïnformeerd, en heeft met haar felicititaties geantwoord.

Pater Komorowski werd in 1975 geboren in Polen. Hij studeerde economie aan de universiteit van Poznań (Polen). Daarna trad hij toe tot het internationale priesterseminarie Sint Petrus in Wigratzbad. Op 10 juni 2006 werd hij tot priester gewijd door kardinaal Jorge Medina Estévez. Hij heeft gediend in diverse apostolaten van de broederschap, onder meer in Polen, België en in Amsterdam. In 2012 werd hij door het algemeen kapittel gekozen tot assistent van de algemeen-overste. In dat jaar verhuisde hij van Amsterdam naar Fribourg in Zwitserland en werd econoom van de priesterbroederschap.

Pater Komorowski is de vierde algemeen-overste van de priesterbroederschap Sint Petrus, en volgt in die functie pater John Berg op.